About

Om Shanti Yoga & Pilates Academy

Εδώ η σωματική άσκηση γίνεται συνειδητή, ενώνεται με την εξάσκηση του πνεύματος και προσφέρει ενδυνάμωση, θεραπεία και αυτογνωσία. Κορυφαίοι δάσκαλοι του παραδοσιακού συστήματος yoga και της σύγχρονης μεθόδου pilates, παραδίδουν μαθήματα προσαρμοσμένα σε όλα τα επίπεδα, οργανώνουν θεματικά workshops και events και μεταδίδουν τις γνώσεις τους μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δασκάλων.

Στόχος της Ακαδημίας Om Shanti είναι να δημιουργήσει μία ανοιχτή κοινότητα, όπου ο καθένας μπορεί να εξελιχθεί σωματικά και πνευματικά, αλλά κυρίως να αυξήσει τα επίπεδα συνειδητότητας στην καθημερινότητά του και τελικά να απελευθερωθεί από σωματικές και νοητικές εντάσεις.

 

Om shanti, shanti, shanti

«Ειρήνη εσωτερική, συλλογική και παγκόσμια»

 

Η Ακαδημία Om Shanti συγκεντρώνει σε έναν μοναδικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας τους πιο έμπειρους δασκάλους yoga και pilates. Σε μια γειτονιά με μυρωδιά παλιάς Αθήνας, ο μοντέρνος χώρος της Ακαδημίας Om Shanti δημιουργήθηκε στα πρότυπα του ιδανικού προσωπικού μας χώρου πρακτικής. Σε αυτό το «σπιτικό», φιλικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με αγάπη και όραμα, οι ασκούμενοι θα έχουν υψηλές παροχές και ανέσεις στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

 

Αποστολή μας. Η μετάδοση της γνώσης που απορρέει από την πολυετή διδασκαλία και την προσωπική πρακτική των εισηγητών, με τρόπο ώστε η άσκηση να είναι απλή, ορθή και συνάμα συνειδητή.

Όραμά μας είναι ένας άνθρωπος συνειδητός, απαλλαγμένος από σωματικές και νοητικές εντάσεις, ελεύθερος.

 

Instructors

Δημήτρης Καραγιώργος

Η πρώτη μου επαφή με την γιόγκα ήταν στην ηλικία των 8 ετών, πίσω στο μακρινό 1987. Ήταν η μέθοδος αποκατάστασης που χρησιμοποίησα για τρία χρόνια, ώστε να απαλλαγώ από το έντονο πρόβλημα παιδικής κύφωσης που αντιμετώπιζα και να ανακτήσω ξανά την ορθοσωμία μου.

Περίοδο σταθμό όμως αποτέλεσε η διετία μεταξύ 2007-2009, όπου η γιόγκα ρίζωσε βαθιά μέσα μου και από μια μέθοδο άσκησης μετατράπηκε σε τρόπο ζωής. Εκείνο το διάστημα μέσα από την πρακτική μου και αναγνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον εαυτό μου μέσω αυτής, σταδιακά αποσύρθηκα από ό,τι έως τότε έκανα στην ζωή μου και δεσμεύτηκα προσωπικά ότι θα ακολουθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το σύστημα αυτό.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ έξω από την Αθήνα, στο Λαγονήσι, όπου και μοιράζω την ζωή μου μεταξύ της αδιάκοπης ροής της πρακτικής μου και της διδασκαλίας των διαπιστώσεων που αποκομίζω από αυτήν.

Όλο αυτό το διάστημα έχω παρακολουθήσει διαφορά εκπαιδευτικά προγράμματα, έχω μαθητεύσει δίπλα σε αρκετούς δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω λάβει μέρος σε αμέτρητες τάξεις. Παράλληλα έχω πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας σε διάφορους χώρους της Αττικής, με περισσότερους από 5.000 μαθητές που έχουν συμμετάσχει στις τάξεις μου. Έχουν διοργανωθεί με επιτυχία περίπου 50 αποδράσεις από την πόλη και εργαστήρια με διαφορετική θεματολογία. Τα τελευταία έξι χρόνια μέσω των σχολείων εκμάθησης γιόγκα (yoga teacher training) όπου είμαι υπεύθυνος, έχουν εκπαιδευτεί 60 δάσκαλοι, μερικοί εκ των οποίων κάνουν εξαιρετική καριέρα στον χώρο.

Το κυριότερο όμως στοιχείο του βιογραφικού μου είναι ότι παραμένω καθημερινός, ακούραστος και ακλόνητος μαθητής στο μονοπάτι της γιόγκα και του διαλογισμού. Οι καρποί της ρουτίνας μου αυτής είναι αναρίθμητοι και αφορούν όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μου. Αυτά είναι και τα βιώματα τα οποία έχουν καθορίσει και τον μοναδικό μου στόχο, που δεν είναι άλλος από το να μπορέσω να εμπνεύσω και να μεταφέρω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους το ολιστικό σύστημα – επιστήμη της γιόγκα. Να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να βαδίσουν ελεύθεροι πάνω στον δρόμο που ονομάζεται ζωή και εν τέλει να ενωθούν με τον Ανώτερο Εαυτόν.

Κατερίνα Ράπτη

Η Κατερίνα Ράπτη είναι χορεύτρια-χορογράφος, performer-θεραπεύτρια (Body-energy worker, Thai massage, Shiatsu, Reiky, Tibetan bowl), Pilates instructor με ειδίκευση στο θεραπευτικό κομμάτι της μεθόδου και δασκάλα εσωτερικής άσκησης (Taoist, Tibetan, Κundalini Practices). Από το 2010 συνεργάζεται με το TAO’ S CENTER στην Πάρο, όπου προσφέρει ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, θεραπείες, εργαστήρια και μαθήματα Γιόγκα-Πιλάτες.

Εκπαιδεύτηκε από την Εβύτα Ηλιοπούλου, μαθήτρια της Romana Kryzanowska (μαθήτρια και συνεργάτης του Joseph Pilates), και άνοιξε το δικό της χώρο προτείνοντας μια ενεργειακή διάσταση της μεθόδου, η οποία άλλωστε είναι εμπνευσμένη από τη γιόγκα. Αναζητώντας εμβάθυνση ως προς την εσωτερική της πορεία και νέες προκλήσεις για εξέλιξη και επέκταση, το 2014 ταξίδεψε στην Ινδία ακολουθώντας τη δασκάλα της Ugallah, Ιδρύτρια του In Love School (www.inloveschool.com.). Όπως λέει η δασκάλα της “Being a therapist, a teacher, a healer, a body worker, it is a Soul’ s state, it is about being a giver, it is about being in service, it is about Love, and it is a way of leaving”.

Έτσι, νιώθοντας πάντα και μαθήτρια και δασκάλα, συνεχίζει την πορεία μάθησης μέσα από τη ζωή και τους ανθρώπους, με στόχο την πρόοδο, το μοίρασμα και την προσφορά.

Η Κατερίνα Ράπτη ξεκίνησε το ταξίδι της μέσα από το χορό, σε ηλικία 7 ετών στην Κρατική Σχολή Ενορχήστρωσης Αθηνών και συνέχισε στο Conservatoir de Musique et de Dance de Luxembourg, από όπου και αποφοίτησε.

Μαγεμένη από την ιδέα να ζήσει και να πειραματιστεί στο Παρίσι, εγκαταστάθηκε στην Πόλη του Φωτός στα 19 της χρόνια και άρχισε να εξερευνεί την ποικιλομορφία της σωματικής έκφρασης ως εργαλείο αυτο-βελτίωσης και αυτο-ίασης.

Μαθήτευσε και συνεργάστηκε με καταξιωμένους ανθρώπους διευρύνοντας και εμβαθύνοντας διάφορες τεχνικές (contact improvisation, alexander, release, suzan klein, feldenkreis, bhutto, afro-contemporent, martial arts, tai-chi, chi kong), ενώ παράλληλα σπούδαζε φιλοσοφία στη Σορβόννη (Sorbonne Paris IV) ανακαλύπτοντας την εσωτερική της κλίση για τον Ινδουισμό και τη συσχέτιση του με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και Φιλοσοφία.

Ως εκ τούτου ειδικεύτηκε στην Philosophie Comparee de l’ Inde, μελετώντας τις αρχαίες γραφές και κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην εφαρμοσμένη φιλοσοφία Yoga και τις εναλλακτικές θεραπείες όπως η κινέζικη ιατρική, Ayurveda, η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός.

Στο Παρίσι έμεινε 9 χρόνια, ταξιδεύοντας τακτικά σε Ευρώπη, Αφρική και Ινδία. Παράλληλα εργαζόταν, σπούδαζε, εξερευνούσε, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής στην καθημερινότητα, συνδυάζοντας την σωματική με την πνευματική πτυχή και ερευνώντας την ισορροπία και την εσωτερική γαλήνη.

Υποστηρίζει πως η ευεξία και η θεραπεία, η συντήρησή τους αλλά και η πρόληψη, κατακτιούνται  επιτυγχάνοντας την ισορροπία μεταξύ σώματος και νου. Η καθημερινή επαγρύπνηση να τροφοδοτείται και να αναζωογονείται αυτή η ισορροπία, είναι το επίκεντρο της δουλειάς της, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι αντιλαμβάνεται, τη διάσημη φράση του J. Pilates “It is the mind which builds the body”, είναι ο “ήρεμος νους” της φιλοσοφίας Ζεν.

Ιωάννα Μπάτσιου

Η Ιωάννα Μπάτσιου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη Yoga το 2000, παρακολουθώντας μαθήματα στα κέντρα Yoga ΕΥΖΕΙΝ και ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2006. Το 2007 αποφοίτησε από το πρόγραμμα 100hrs της A.F.STUDIES (Hatha, Ashtanga, Vinyasa Yoga) και από το πρόγραμμα Pilates Matwork & Equipment (ball, ring, theraband), ενώ την ίδια χρονιά απέκτησε το Vinyasa & Ashtanga Yoga Certification από τη σχολή Vinyasa Yoga Arts της Λισαβόνας.

To 2008 αποφοίτησε από το πρόγραμμα 200hrs της A.F.STUDIES και απέκτησε το Anusara Yoga Certification της σχολής PARApara Yogaakademie του Βερολίνου, καθώς και το Prenatal & Postnatal Yoga Certification της σχολής YOGAWORKS στην Αθήνα.

Κατά τα έτη 2009-2010 αποφοίτησε από τα προγράμματα Pilates Reformer, Personal Training και Fitball & Functional Certification της σχολής CRAFTS Θεσσαλονίκης.

Το 2012 αποφοίτησε από το πρόγραμμα Aerial Yoga Instructor του Swaha Yoga Center με δασκάλα την Τάνια Πόποβιτς και από το πρόγραμμα Unnata Aerial Yoga Instructor της σχολής Unnata Aerial Yoga. Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από το πρόγραμμα 500hrs της Yoga Alliance International της Ινδίας, ενώ από την ίδια σχολή απέκτησε το Meditation Certification 300hrs το έτος 2016.

Τέλος, το 2017 απέκτησε το Grand Master Level στη Transformational Hatha Yoga από το Srima International School of Transformational Hatha Yoga of India και το Meditation Grand Master Level από τον οργανισμό Meditation Alliance International (MAI).

Από το 2005 έχει διδάξει Yoga και Pilates σε διάφορες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ υπήρξε καθηγήτρια Yoga και Aerial Yoga της σχολής A.F.STUDIES στην Αθήνα και την Κομοτηνή.

Είναι Director της σχολής εκπαίδευσης δασκάλων Samastitihi Yoga School της Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύει δασκάλους ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, στα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

200hrs TTC General Yoga

200hrs TTC Transformational Hatha Yoga

200hrs TTC Meditation Master

Προσωπικό Σημείωμα:

«Τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια είχα την ευτυχία, όχι μόνο να κάνω ένα επάγγελμα που αγαπώ πολύ και να αμείβομαι από αυτό, αλλά κυρίως να συνεργαστώ και να γνωρίσω μαθητές και δασκάλους που με βοήθησαν να γίνω ο άνθρωπος και η δασκάλα που είμαι σήμερα. Η πείρα, η αγάπη σε αυτό το μονοπάτι και η υπομονή, είναι μερικές από τις αρετές που είχα την ευλογία να βιώσω σε όλη αυτή τη διαδρομή».