About

Om Shanti Yoga & Pilates Academy

Εδώ η σωματική άσκηση γίνεται συνειδητή, ενώνεται με την εξάσκηση του πνεύματος και προσφέρει ενδυνάμωση, θεραπεία και αυτογνωσία. Κορυφαίοι δάσκαλοι του παραδοσιακού συστήματος yoga και της σύγχρονης μεθόδου pilates, παραδίδουν μαθήματα προσαρμοσμένα σε όλα τα επίπεδα, οργανώνουν θεματικά workshops και events και μεταδίδουν τις γνώσεις τους μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δασκάλων.

Στόχος της Ακαδημίας Om Shanti είναι να δημιουργήσει μία ανοιχτή κοινότητα, όπου ο καθένας μπορεί να εξελιχθεί σωματικά και πνευματικά, αλλά κυρίως να αυξήσει τα επίπεδα συνειδητότητας στην καθημερινότητά του και τελικά να απελευθερωθεί από σωματικές και νοητικές εντάσεις.

 

Om shanti, shanti, shanti

«Ειρήνη εσωτερική, συλλογική και παγκόσμια»

 

Η Ακαδημία Om Shanti συγκεντρώνει σε έναν μοναδικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας τους πιο έμπειρους δασκάλους yoga και pilates. Σε μια γειτονιά με μυρωδιά παλιάς Αθήνας, ο μοντέρνος χώρος της Ακαδημίας Om Shanti δημιουργήθηκε στα πρότυπα του ιδανικού προσωπικού μας χώρου πρακτικής. Σε αυτό το «σπιτικό», φιλικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με αγάπη και όραμα, οι ασκούμενοι θα έχουν υψηλές παροχές και ανέσεις στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

 

Αποστολή μας. Η μετάδοση της γνώσης που απορρέει από την πολυετή διδασκαλία και την προσωπική πρακτική των εισηγητών, με τρόπο ώστε η άσκηση να είναι απλή, ορθή και συνάμα συνειδητή.

Όραμά μας είναι ένας άνθρωπος συνειδητός, απαλλαγμένος από σωματικές και νοητικές εντάσεις, ελεύθερος.

 

Instructors

Δημήτρης Καραγιώργος

Η πρώτη μου επαφή με την γιόγκα ήταν στην ηλικία των 8 ετών, πίσω στο μακρινό 1987. Ήταν η μέθοδος αποκατάστασης που χρησιμοποίησα για τρία χρόνια, ώστε να απαλλαγώ από το έντονο πρόβλημα παιδικής κύφωσης που αντιμετώπιζα και να ανακτήσω ξανά την ορθοσωμία μου.

Περίοδο σταθμό όμως αποτέλεσε η διετία μεταξύ 2007-2009, όπου η γιόγκα ρίζωσε βαθιά μέσα μου και από μια μέθοδο άσκησης μετατράπηκε σε τρόπο ζωής. Εκείνο το διάστημα μέσα από την πρακτική μου και αναγνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον εαυτό μου μέσω αυτής, σταδιακά αποσύρθηκα από ό,τι έως τότε έκανα στην ζωή μου και δεσμεύτηκα προσωπικά ότι θα ακολουθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το σύστημα αυτό.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ έξω από την Αθήνα, στο Λαγονήσι, όπου και μοιράζω την ζωή μου μεταξύ της αδιάκοπης ροής της πρακτικής μου και της διδασκαλίας των διαπιστώσεων που αποκομίζω από αυτήν.

Όλο αυτό το διάστημα έχω παρακολουθήσει διαφορά εκπαιδευτικά προγράμματα, έχω μαθητεύσει δίπλα σε αρκετούς δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω λάβει μέρος σε αμέτρητες τάξεις. Παράλληλα έχω πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας σε διάφορους χώρους της Αττικής, με περισσότερους από 5.000 μαθητές που έχουν συμμετάσχει στις τάξεις μου. Έχουν διοργανωθεί με επιτυχία περίπου 50 αποδράσεις από την πόλη και εργαστήρια με διαφορετική θεματολογία. Τα τελευταία έξι χρόνια μέσω των σχολείων εκμάθησης γιόγκα (yoga teacher training) όπου είμαι υπεύθυνος, έχουν εκπαιδευτεί 60 δάσκαλοι, μερικοί εκ των οποίων κάνουν εξαιρετική καριέρα στον χώρο.

Το κυριότερο όμως στοιχείο του βιογραφικού μου είναι ότι παραμένω καθημερινός, ακούραστος και ακλόνητος μαθητής στο μονοπάτι της γιόγκα και του διαλογισμού. Οι καρποί της ρουτίνας μου αυτής είναι αναρίθμητοι και αφορούν όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μου. Αυτά είναι και τα βιώματα τα οποία έχουν καθορίσει και τον μοναδικό μου στόχο, που δεν είναι άλλος από το να μπορέσω να εμπνεύσω και να μεταφέρω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους το ολιστικό σύστημα – επιστήμη της γιόγκα. Να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να βαδίσουν ελεύθεροι πάνω στον δρόμο που ονομάζεται ζωή και εν τέλει να ενωθούν με τον Ανώτερο Εαυτόν.