Yoga TT

Επαγγελματική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Yin Yang Yoga Teacher Training – RYT 200h

Το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Yoga – RYT 200 ωρών της Ακαδημίας OM SHANTI παρέχει  διεθνή πιστοποίηση Yoga Alliance (RYT-200h). Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που διακρίνεται για την ποιότητα και την κατάρτιση των εισηγητών του, καθώς και τη μακρόχρονη εμπειρία τους πάνω στην εκπαίδευση δασκάλων.

Στόχος του είναι να μετατρέψει τους συμμετέχοντες σε καθημερινούς ασκούμενους – δάσκαλους και την yoga σε τρόπο ζωής. Μέσα από την ολιστική, πρακτική προσέγγιση του μονοπατιού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν και να μάθουν λεπτομερώς όλες τις τεχνικές που είναι αναγκαίες, ώστε να διδάξουν αποτελεσματικά και με ακρίβεια τις επόμενες γενεές μαθητών.

 

Πρόγραμμα

Yoga RYT – 200h

Dates:

16 + 17 Νοεμβρίου 2019

30 Νοεμβρίου + 1 Δεκεμβρίου 2019

14 +15 Δεκεμβρίου 2019

18 + 19 Ιανουαρίου 2020

1 + 2 Φεβρουαρίου 2020

15 + 16 Φεβρουαρίου 2020

28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2020 (Yoga Retreat)

14 + 15 Μαρτίου 2020

28 + 29 Μαρτίου 2020

Duration: 5 μήνες

Γλώσσα: Ελληνικά

Class Dates: Σάββατο, Κυριακή (+ τετραήμερο Yoga Retreat)

Level: Αρχάριοι & Προχωρημένοι

Certification: Yoga Alliance RYT-200h

Educational material: Αναλυτικό Εγχειρίδιο

* Η εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα θα είναι διάρκειας 200 ωρών και ο χρόνος θα μοιραστεί μεταξύ 8 Σαββατοκύριακων τα οποία θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και ένα τετραήμερο που θα διεξαχθεί σε προορισμό εκτός Αθηνών που θα ανακοινωθεί.

 

Η γιόγκα είναι καθαρή επιστήμη και ο Πατάντζαλι, θεμελιωτής της.

Η γιόγκα μιλάει για το βίωμα, όπως η επιστήμη μιλάει για το πείραμα. Το πείραμα και το βίωμα είναι το ίδιο πράγμα. Οι διαστάσεις του είναι διαφορετικές. Το πείραμα είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από έξω. Το βίωμα είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μέσα σου. Το βίωμα είναι ένα εσωτερικό πείραμα. Η γιόγκα είναι υπαρξιακή, είναι βιωματική, είναι εμπειρική.

Δεν χρειάζεται καμία πεποίθηση, μόνο θάρρος για να την βιώσεις” – Osho.

 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Yoga – RYT 200h

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga – RYT 200 ωρών χωρίζεται σε τρεις βασικές ενότητες: την τέχνη της μάθησης , την τέχνη της βαθιάς πρακτικής και την τέχνη της διδασκαλίας.

Η τέχνη της μάθησης

Στην ενότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μια εντατική περίοδο μαθητείας, τόσο με τη συμμετοχή τους στις προκαθορισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού, όσο και στις τουλάχιστον δύο τάξεις μαθημάτων γιόγκα εβδομαδιαίως, με δασκάλους της σχολής μας που θα επιλέξουν.

Όντας μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν και να αφομοιώσουν όλες τις απαραίτητες  πληροφορίες και γνώσεις που χρειάζονται. Αυτές που θα αποτελέσουν τον οδηγό τους στην μετέπειτα σταδιοδρομία της καριέρας τους, είτε ως δάσκαλοι γιόγκα, είτε ως ασκούμενοι πάνω στο συγκεκριμένο μονοπάτι.

Πρόκειται για την βασικότερη και μεγαλύτερη ενότητα, όπου και θα καλυφτούν τα περισσότερα μέρη της ύλης. Σε αυτή την περίοδο οι συμμετέχοντες θα φυτέψουν τον σπόρο της γιόγκα βαθιά μέσα τους, αφού πρώτα έχουν κάνει μέσω της πρακτικής τους πρόσφορο το έδαφος, έχοντας αποτοξινώσει το φυσικό και ενεργειακό (αιθερικό – πρανικό) τους σώμα.

Η τέχνη της βαθιάς πρακτικής

Στην ενότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο (yoga retreat)  έντονης πρακτικής και βιωματικών αντιθέσεων, που παραδοσιακά διοργανώνει η σχολή μας το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σε προορισμό που θα ανακοινωθεί. Πρόκειται για την περίοδο που ο σπόρος ο οποίος φυτεύτηκε στην προηγούμενη ενότητα, κάνει την εμφάνισή του.

Με συγκεκριμένη μέθοδο θα εργαστούν και στις δυο πλευρές της ανθρώπινης υπόστασης, την αρσενική και την θηλυκή τους φύση ή αλλιώς το yin και το yang. Μέσα από την πρακτική και την απραξία, θα γευτούν πώς είναι να λειτουργούν τόσο μέσα από την ζώνη της ασφάλειας και της χαράς, αλλά επίσης πώς να υπάρχουν και σε αυτή που τους κάνει να νιώθουν άβολα και να ανησυχούν.

Οι συμμετέχοντες μέσω των πανάρχαιων τεχνικών της γιόγκα, καθώς και τον ειδικό σχεδιασμό του σεμιναρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επέμβουν συνειδητά πάνω στο συναισθηματικό και νοητικό τους σώμα. Να τοποθετήσουν τα θεμέλια, ώστε να απαλλαγούν από όλες εκείνες τις εντάσεις που τους προκαλούν περιορισμούς στην καθημερινή ζωή.

Η τέχνη της διδασκαλίας

Στην τελευταία ενότητα, έχοντας ολοκληρώσει τις προηγούμενες δύο περιόδους, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν σάρκα και οστά στο δημιούργημά τους. Ο σπόρος που αρχικά φύτεψαν και έπειτα τον είδαν να ανθίζει, τώρα θα ξεκινήσει να μεγαλώνει σε στερεές βάσεις, καλά μπολιασμένος.

Είναι η χρονική στιγμή που θα λάβουν την τεχνογνωσία και τα εργαλεία εκείνα, τα οποία θα τους αποδώσουν την αυτοπεποίθηση και το θάρρος που χρειάζεται, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν το σύστημα γιόγκα στους μελλοντικούς τους μαθητές.

Είναι η εποχή όπου οι συμμετέχοντες έχουν αναγνωρίσει βιωματικά, σημαντικά κομμάτια του εσωτερικού τους κόσμου και έχοντας ήδη προχωρήσει με προσωπική δέσμευση προς το σύστημα αυτό. Τότε, αποκτούν την φωνή που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν με αυθεντικότητα την δική τους μοναδική εμπειρία, μια ιστορία έμπνευσης και παραδειγματισμού.

Ύλη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Yoga – RYT 200h

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν αναλυτικά ολόκληρη την θεματολογία της γιόγκα και του οκταπλού μονοπατιού του Patantjali. Το μονοπάτι περιλαμβάνει  ολόκληρο το σύστημα γιόγκα όπως αυτό γράφτηκε 5000 και πλέον χρόνια πίσω, στις sutras του Patanjali.

Yamas (Ahimsa, Satya, Asteya, Brahmacharya, Aparigraha)

Στην ενότητα της φιλοσοφίας θα αναλυθούν οι πέντε κανόνες ηθικής – τα yamas: μη βία, φιλαλήθεια, μη κλοπή, εγκράτεια των επιθυμιών, μη κτητικότητα. Θα αναλυθεί πού οφείλει να εφαρμόζει αυτές τις αξίες ο ασκούμενος της γιόγκα απέναντι στον εαυτό του, αλλά και τους συνανθρώπους του. Επίσης πώς θα μπορέσει να τους εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή, ώστε να γίνει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Niyamas (Shaucha, Santosha, Tapas, Svadhyaya, Ishvara Pranidhana)

Στη συνέχεια θα αναλυθούν οι πέντε αρχές ή niyamas: καθαριότητα, πληρότητα, πειθαρχία, μελέτη του εαυτού, παράδοση στο ανώτερο. Αυτοί οι κανόνες αποτελούν την απαραίτητη δέσμευση που οφείλει να πάρει ο ασκούμενος της γιόγκα, ώστε να προχωρήσει στο πρακτικό –ασκητικό κομμάτι τους συστήματος και να μπορέσει να καρπωθεί τα μέγιστα οφέλη. Θα δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορέσει να τους εφαρμόσει εύκολα στην καθημερινότητα.

Asanas (Preparation Asanas, Sitting Asanas, Standing Asanas, Forward Bends, Backbends, Twists, Arm Balancing, One Leg Balancing, Inversions, Special Asanas For Shoulders & Hips, Advanced Asanas)

Ασάνα σημαίνει άνετη και σταθερή θέση. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις ασάνες όλων των κατηγοριών (προετοιμασίας, καθιστές, όρθιες, εμπρόσθιες κάμψεις, οπίσθιες κάμψεις, στροφές κορμού, στηρίξεις στα χέρια, ανάστροφες ασκήσεις, ειδικές ασκήσεις για ώμους και ισχία καθώς και εισαγωγή σε προχωρημένες ασκήσεις). Ο σκοπός της πρακτικής άσκησης στις ασάνες, είναι να επιτευχθεί πλήρης αποτοξίνωση του φυσικού φορέα, δηλαδή του σώματος, ώστε να προετοιμαστεί για διαλογισμό. Παράλληλα θα διδαχθεί διεξοδικά από το Α έως το Ω  το πώς προετοιμάζουμε το κορμί μας ώστε να ζεσταθεί και να ανταποκριθεί στις επερχόμενες  προοδευτικές ασάνες. Επίσης θα διδαχθούν οι ακριβείς κανόνες ευθυγράμμισης καθώς και η ανατομία – κινησιολογία του σώματος. Ακόμα, θα γίνει εκτενής αναφορά στις ενδείξεις, τις αντενδείξεις, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση των asanas, όπως και τι πετυχαίνουμε με την κάθε κατηγορία από τις προαναφερθείσες και πώς επιδρούν πάνω στο ανθρώπινο σώμα και τον νου.

Pranayama (Full Yogic Breath, Ujjayi, Nadi Shodana, Bastrika, Sitali, Sitkari, Brahmari, Anoluma Viloma)

Πραναγιάμα  σημαίνει έλεγχος της πράνα ή αλλιώς της αναπνοής, με σκοπό να αποτοξινωθεί το ενεργειακό (αιθερικό – πρανικό) μας σώμα. Θα εξετάσουμε ενδελεχώς τις γιόγκικες τεχνικές αναπνοών που αναφέρονται στους τίτλους. Μέσω αυτού θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να βιώσουμε τι σημαίνει ενεργειακό σώμα και πώς αυτό αποδεσμεύεται από τυχόν μπλοκαρίσματα και εντάσεις. Φυσικά πάντα μαθαίνοντας το πώς, το πότε, καθώς και τις ενδείξεις και αντενδείξεις.

Pratyahara (Techniques To Reach The State Of Pratyahara With Special Focus In Yoga Nidra)

Πρατυαχάρα σημαίνει απόσυρση των πέντε μας αισθήσεων ή αλλιώς επιστροφή στο σπίτι και στον πραγματικό μας εαυτό. Μέσω της διδασκαλίας της τεχνικής του γιόγκικου «ύπνου» (Yoga Nidra), καθώς και με την εισαγωγή σε τεχνικές διαλογισμού, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να επιτυγχάνουν αυτό το στάδιο, το όποιο αποτελεί την γέφυρα μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού κόσμου. Επίσης, είναι και το σημείο εκκίνησης της εργασίας πάνω στο συναισθηματικό σώμα και στην διαγραφή των εντυπώσεων που έχουν αποτυπωθεί από παρελθοντικές εμπειρίες, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη προς την αυτοπραγμάτωση και την προσωπική ελευθερία.

Dharana (Techniques To Reach The State Of Dharana)

Ντάρανα σημαίνει συγκέντρωση σε ένα αντικείμενο ή σκοπό. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλες εκείνες τις προπαρασκευαστικές τεχνικές που απαιτούνται, ώστε να επιτύχουν καθολική συγκέντρωση και να προετοιμαστούν για τον διαλογισμό. Από αυτό το στάδιο και έπειτα οι ασκούμενοι εργάζονται  πάνω στο νοητικό σώμα και στην απεμπλοκή όλων των καταστάσεων που εμποδίζουν τον άνθρωπο να βαδίζει  ελεύθερος.

Dhyana (Philoshophy)

Ντυάνα σημαίνει κατάπαυση του νου ή αλλιώς διαλογισμός. Αυτό το βήμα θα το αναπτύξουμε μέσα από την ενότητα της φιλοσοφίας, καθώς είναι ένα στάδιο το οποίο δεν κατορθώνεται  μέσα από κάποια τεχνική, αλλά χαρίζεται στον πειθαρχημένο ασκούμενο, εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές των προηγουμένων σταδίων.

Samadhi (Philoshophy)

Σαμάντι σημαίνει φώτιση, απελευθέρωση από όλα τα δεσμά, ένας τελειοποιημένος υπερσυνείδητος νους. Πρόκειται για το τελευταίο σκαλί του συστήματος γιόγκα, το οποίο όπως και το προηγούμενο, θα το αναπτύξουμε από φιλοσοφική σκοπιά, καθώς και αυτό δωρίζεται μονάχα στον επίμονο αναζητητή.

Bandhas (Moola, Uddiyana, Jalandhara, Maha)

Μπάντας ή αλλιώς τα ενεργειακά κλειδώματα. Πώς εκτελούνται ώστε να διανέμουν την πράνα σε ολόκληρο το ενεργειακό σώμα. Σε ποιες πρακτικές μπορούν να εφαρμόζονται, οφέλη και αντενδείξεις.

Shat Karmas (Kapalbhahti, Neti, Nauli, Trataka)

Σατ κάρμα σημαίνει τεχνική καθαρισμού, οι τρόποι που οι Γιόγκι καθάριζαν σε βάθος τα εσωτερικά τους όργανα. Θα διδαχθούν οι ήπιες τεχνικές καθαρισμού και θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για την σωστή χρήση τους.

Meditation Techniques (So-Hum, Mind The Gap, Tibetan Technique, Antar Moouna, Vipassana, Chakra Meditation, Osho Dynamic, Osho Kundalini & More)

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διδαχθούν και θα αναπτυχθούν ιδιαιτέρως οι παραπάνω τεχνικές διαλογισμού. Θα δοθεί κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σχολείου, έμφαση στο πώς σωστά κάνουμε διαλογισμό, καθώς και στα εμπόδια του νου που έχουμε να ξεπεράσουμε, ώστε να βιώσουμε τα αναρίθμητα οφέλη της μοναδικής αυτής πρακτικής.

Anatomy & Kinesiology

Η ανατομία και η κινησιολογία είναι επιστήμες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν πλήρως σε κάποιες ώρες εκπαιδευτικού σχολείου. Παρόλα αυτά, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές τους αρχές, ώστε να αναγνωρίζουν από τι αποτελείται ένα ανθρώπινο σώμα, ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές του, πώς κινείται και τι αντιμετώπιση χρειάζεται κατά την διάρκεια ενός μαθήματος γιόγκα ώστε να επωφεληθεί, μέγιστα, δίχως τραυματισμούς και καταπονήσεις.

Esoteric Anatomy (Chakras, Koshas, Nadis)

Τα πέντε είδη σωμάτων, τα επτά κύρια ενεργειακά κέντρα, καθώς και τα κυριότερα ενεργειακά κανάλια τα οποία αποτελούν και την εσωτερική ανατομία του γιόγκι.

Mantras Chanting & Kirtan with Shruti box and Tibetan Bowls (Nada Yoga)

Μέσα από το Κίρταν με ινδικά μουσικά όργανα και την απαγγελία μάντρα, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την επίδραση της γιόγκα του ήχου σε ολόκληρο το νευρικό τους σύστημα και το άνοιγμα καρδιάς που προσφέρει το σύστημα αυτό.

Philoshophy & Sutras Of Patanjali

Μέσα από την ενότητα αυτή θα αναπτυχθεί η φιλοσοφία της γιόγκα, από πού ξεκίνησε και ποια είναι η διαδρομή της μέχρι σήμερα. Τα κυριότερα είδη της γιόγκα, ποιοι πολιτισμοί την εφάρμοσαν ώσπου να φθάσουμε στην σύγχρονη γιόγκα, η οποία αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και οικουμενική πρακτική του ανθρώπου. Θα αναλυθούν οι κυριότερες σούτρες από την διδασκαλία του Πατάντζαλι, καθώς και το κρυφό τους νόημα.

Adjustments (How To Do Them Properly And Safe)

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πώς να διορθώνουν την τοποθέτηση των μελλοντικών μαθητών τους στην άσκηση, με σωστό και ασφαλή τρόπο. Έτσι, τελειώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουν λάβει την απαραίτητη γνώση ώστε να ευθυγραμμίζουν τους μαθητές τους με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Teaching Skills In Different Aspects Of Yoga (Hatha, Vinyasa, Yin Yoga)

Σε αυτή την πολύ σημαντική ενότητα οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πώς να διδάσκουν. Θα μάθουν όλες εκείνες τις λεπτομέρειες και την κατάλληλη μεθοδολογία, ώστε να διδάξουν μια τάξη. Πώς να προετοιμάζουν τους μαθητές για τις επόμενες προοδευτικές ασκήσεις, να διδάσκουν σε τάξη με διαφορετικούς πληθυσμούς και επίπεδα μαθητών. Αλλά και πώς να φτιάχνουν τάξεις με διαφορετική θεματολογία προσεγγίζοντας το θέμα αυτό μέσα από διαφορετικούς τρόπους. Θα εξερευνήσουν πώς να διδάξουν διαφορετικά είδη Γιόγκα, πρακτικών και θα μάθουν να προσαρμόζουν την διδασκαλία τους σε άτομα με ιδιαιτερότητες και τραυματισμούς.  Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα είναι να μάθουν να χρησιμοποιούν το κορμί τους έτσι ώστε, με επιτυχία, ασφάλεια και ακρίβεια να τροποποιούν την θέση του ασκούμενου και να τον τοποθετούν με καλύτερη ευθυγράμμιση στην Άσανα. Τέλος θα μάθουν και  να χρησιμοποιήσουν την δική τους φωνή, το προσωπικό τους βίωμα και ταπεραμέντο, ώστε να τους κάνει μοναδικούς δασκάλους και όχι κόπια κανενός.

Yoga Business

Στην ενότητα αυτή οι μαθητές θα διδαχθούν το πώς θα ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση γιόγκα. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις, το νομικό πλαίσιο και ποιοι οι κωδικοί της εφορίας ώστε κάποιος να αρχίσει να βιοπορίζεται από την γιόγκα.

Πιστοποίηση Εκπαίδευσης Αυθεντικού Συστήματος Yoga

Τι αποκτούν οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

Αφού ολοκληρώσουν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν την διεθνή πιστοποίηση (RYT-200h) του παγκόσμιου φορέα της Yoga Alliance. Θα έχουν τοποθετήσει τα κατάλληλα θεμέλια, τις απαραίτητες βάσεις που χρειάζονται, ώστε να διδάξουν το σύστημα γιόγκα, καθώς και να μπορούν να συνεχίσουν την μετέπειτα εκπαίδευση τους σε πιο προχωρημένα σχολεία και πιστοποιήσεις 300h και 500h. Επίσης θα λάβουν αναλυτικό εγχειρίδιο με την διδαχθείσα ύλη, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως οδηγό στην μετέπειτα πορεία τους.

Κυρίως όμως, με την εμπειρία και τις γνώσεις που θα αποκομίσουν, θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που απαιτούνται, ώστε να μεταφέρουν το σύστημα γιόγκα στους μελλοντικούς μαθητές τους, με σαφή, απλό και κατανοητό τρόπο. Πάντα μέσα από ένα περιβάλλον σιγουριάς και ασφάλειας, καθώς και διαρκούς υποστήριξης των δασκάλων και της σχολής μας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σταθερά μέσα από την εντατική πρακτική τους, να διευρύνουν την επίγνωση τους σε λεπτότερες καταστάσεις του «είναι» και να προχωρήσουν προς την αυτογνωσία. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταγράψουν το δικό τους προσωπικό βίωμα μεταμόρφωσης και απαλλαγής εντάσεων σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο φυσικό και αιθερικό σώμα, όσο και στο νοητικό και συναισθηματικό. Αυτή η διαπίστωση είναι που θα αποδώσει την γνώση, μια ανώτερη διδασκαλία, πέρα από τεχνικές, μια αποτύπωση – εμπειρία στην ρίζα της ύπαρξης τους. Τέτοια, που να μετατρέψει μέσα στην ψυχή του ασκουμένου την γιόγκα, από ένα θεωρητικό φιλοσοφικό σύστημα, σε μια βιωματικά τεκμηριωμένη επιστήμη αναγνώρισης, ανάλυσης και τελειοποίησης τόσο του νου όσο και του σώματος, αλλά και τρόπου ζωής αργότερα.

Σε ποιους απευθύνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga RYT – 200h

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται  πραγματικά και προτίθενται να δεσμευτούν απέναντι στον εαυτό τους ότι για την περίοδο της εκπαίδευσης, θα αφιερώσουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για την εσωτερική τους ανάπτυξη και λεπτομερή εκμάθηση του εν λόγω συστήματος.

Αφορά ασκούμενους της yoga που επιθυμούν να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και την ικανότητα να διδάξουν με επιτυχία το ολιστικό αυτό σύστημα.

Αφορά ανήσυχους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πώς να χρησιμοποιήσουν με ακριβή τρόπο ένα σύστημα που θα τους φέρει γαλήνη, εσωτερική αρμονία, κατανόηση και εν τέλει την αναγνώριση του εαυτού τους.

Αφορά ήδη δασκάλους των Yoga, Pilates καθώς και γυμναστές, χορευτές, ηθοποιούς, opinion leaders, που τους ενδιαφέρει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να εντάξουν τις πληροφορίες που θα λάβουν στα επαγγέλματά τους.

Προϋποθέσεις πιστοποίησης Yoga RYT – 200h

Εκτός από την προσωπική δέσμευση για εντατική πρακτική, οι συμμετέχοντες θα πρέπει  να τηρούν και τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Συμμετοχή στο 100% του εκπαιδευτικού προγράμματος (Σε περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο κάποιος απουσιάσει, θα πρέπει να καλύψει με ιδιαίτερο μάθημα την διδαχθείσα ύλη).

2. Παρακολούθηση τουλάχιστον δύο τάξεων εβδομαδιαίως με δασκάλους της σχολής μας.

3. Παράδοση δύο εργασιών έως το πέρας της εκπαίδευσης.

4. Εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και ηθικής που υπαγορεύουν τα Yamas και Niyamas, τα οποία και θα διδαχθούν την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης τους.

5. Για όλους εκείνους που θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό, με σκοπό να διδάξουν το σύστημα, απαιτείται εμπειρία γιόγκα τουλάχιστον 60 μαθημάτων τον τελευταίο χρόνο.

6. Για όλους χρειάζεται ένας ικανοποιητικός βαθμός φυσικής κατάστασης, επικοινωνίας και αντίληψης.

7. Προσωπική δέσμευση για διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με καλή διατροφή, σωστή ξεκούραση, αποφυγή τοξικών συνηθειών και καταστάσεων .

8. Προσωπική συνέντευξη με τον ιδρυτή της Ακαδημίας και εκπαιδευτή του προγράμματος Δημήτρη Καραγιώργο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga Teacher Training RYT 200h διδάσκει και επιμελείται ο Δημήτρης Καραγιώργος

Η πρώτη μου επαφή με την γιόγκα ήταν στην ηλικία των 8 ετών ,πίσω στο μακρινό 1987. Ήταν η μέθοδος αποκατάστασης που χρησιμοποίησα για τρία χρόνια, ώστε να απαλλαγώ από το έντονο πρόβλημα παιδικής κύφωσης που αντιμετώπιζα και να ανακτήσω ξανά την ορθοσωμία μου.

Περίοδο σταθμό όμως αποτέλεσε η διετία μεταξύ 2007-2009 ,όπου η γιόγκα ρίζωσε βαθιά μέσα μου και από μια μέθοδο άσκησης μετατράπηκε σε τρόπο ζωής. Εκείνο το διάστημα μέσα από την πρακτική μου και αναγνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον εαυτό μου μέσω αυτής, σταδιακά αποσύρθηκα από ό,τι έως τότε έκανα στην ζωή μου και δεσμεύτηκα προσωπικά ότι θα ακολουθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το σύστημα αυτό.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ έξω από την Αθήνα, στο Λαγονήσι ,όπου και μοιράζω την ζωή μου μεταξύ της αδιάκοπης ροής της πρακτικής μου και τις διδασκαλίας των διαπιστώσεων που αποκομίζω από αυτήν.

Όλο αυτό το διάστημα έχω παρακολουθήσει διαφορά εκπαιδευτικά προγράμματα, έχω μαθητεύσει δίπλα σε αρκετούς δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω λάβει μέρος σε αμέτρητες τάξεις. Παράλληλα έχω πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας σε διάφορους χώρους της Αττικής, με περισσότερους από 5.000 μαθητές που έχουν συμμετάσχει στις τάξεις μου. Έχουν διοργανωθεί με επιτυχία περίπου 50 αποδράσεις από την πόλη και εργαστήρια με διαφορετική θεματολογία. Τα τελευταία έξι χρόνια μέσω των σχολείων εκμάθησης γιόγκα (Yoga Teacher Training) όπου είμαι υπεύθυνος, έχουν εκπαιδευτεί 60 δάσκαλοι, μερικοί εκ των οποίων κάνουν εξαιρετική καριέρα στον χώρο.

Το κυριότερο όμως στοιχείο του βιογραφικού μου είναι ότι παραμένω καθημερινός, ακούραστος και ακλόνητος μαθητής στο μονοπάτι της γιόγκα και του διαλογισμού. Οι καρποί της ρουτίνας μου αυτής, είναι αναρίθμητοι και αφορούν όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μου. Αυτά είναι και τα βιώματα τα οποία έχουν καθορίσει και τον μοναδικό μου στόχο, που δεν είναι άλλος από το να μπορέσω να εμπνεύσω και να μεταφέρω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους το ολιστικό σύστημα – επιστήμη της γιόγκα. Να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να βαδίσουν ελεύθεροι πάνω στον δρόμο που ονομάζεται ζωή και εν τέλει να ενωθούν με τον Ανώτερο Εαυτόν.

yoga_teacher_training
Sorry, no posts matched your criteria.

    Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος